Flesjes vloeibare liefde

Kleine terugval eerder deze week.

In onze diepvriezer steekt nog steeds een voorraadje afgekolfde melk. Op neonatale hadden ze genoeg flesjes staan, dus moesten we thuis een deel bewaren.

Toen ons Elyseke overleden was kregen we in het UZA de vraag of ze de melk mochten wegkappen. Uiteraard, waarom zouden ze die ook bewaren… Rare vraag vond ik toen.

Met het voorraadje thuis ligt het lichtjes anders. De flesjes nemen een volledig schuifje in beslag en moeten eens weggekapt worden. Maar het lukt me dus niet.

flesjesNiet dat ik gehecht ben aan die flesjes melk. Stel je voor! Wel waar ze voor staan. Borstvoeding geven was namelijk het enigste wat ik voor ons meisje kon doen. Onnozel, ik weet het…

 

Toen ik eerder deze week de diepvriezer aan het oprommelen was, viel het me op dat er een doos op de vriezer stond. Vergeten terug te zetten dacht ik. Het bleek een doos met melkjes te zijn die D. had uitgezet om plaats te maken. 3×2 flesjes van 12 januari. De laatste 3 keer dat ik zorgeloos afkolfde. De melk daarna kwam in de gootsteen terecht.

Bij het zien van die flesjes schoten enkele momenten van de laatste dag door mijn hoofd. Zo zat ik sinds lange tijd nog eens hevig te snikken.

De flesjes… Die gingen nog even terug de vriezer in. Ik raap binnenkort mijn moed wel bij elkaar :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *