Kleine dingen

Alweer een hele tijd sinds ik hier laatst een berichtje achterliet.
Niet dat ik minder aan mijn meisje denk… 

In tegenstelling tot de eerste maanden, is de nood om te praten over wat er gebeurd is grotendeels verdwenen. Ik heb behoefte aan vrolijke momentjes. Al worden deze meestal verstoord door mijn humeur omdat de realiteit nooit helemaal uit mijn gedachten verdwijnt.

Het gemis is ook veranderd. De eerste periode werd ik verscheurd door een gigantische leegte. Alsof er letterlijk een stuk van me ontbrak. Dit gevoel is overgegaan naar een zeurende ellendigheid. Niet altijd (even) aanwezig maar nooit veraf om dan plots kei-hard toe te slaan…

Genieten van het moment, ik ben er nooit goed in geweest. Steeds denk ik wel aan iets dat er nog gedaan moet worden, iets dat beter had gekunnen of wat er mis kan gaan. Ik heb me, sinds het overlijden van ons Elyseke* weer voorgenomen om het wat meer te proberen. De tijd gaat al zo snel voorbij.

Vorige week bracht ik nog eens een bezoekje aan het grafje van Elyse*. Ik nam er wat extra de tijd om de bloemetjes water te geven en me eventjes bij het grafje te zetten. Op weg naar huis reed ik op de brug een prachtige zonsondergang tegemoet. De zon stond gigantisch groot aan de hemel en de lucht kleurde warm rood. Ik draaide een zijstraatje in en stapte uit, in de hoop om even van het beeld te kunnen genieten. Helaas, de zon verstopte zich achter de bomen. 

Toen ik terug instapte startte “Chasing cars” van Snow Patrol op de radio. Eén van de liedjes die we op de begrafenis speelden. (Op weg naar het ziekenhuis om afscheid te nemen van Elyse, speelde dit liedje terwijl we onder een prachtige regenboog reden). De tranen stonden weer onmiddellijk in mijn ogen. Het liedje speelde tot ik thuis de oprit opdraaide.

Alsof ons meisje liet weten dat ze blij was met mijn bezoekje en ze me aanmoedigt om van die kleine dingen te genieten.
Ik probeer er allesinds iets bewuster bij stil te staan, bij die kleine dingen. Want het zijn die kleine dingen die belangrijk zijn. Maar het lukt niet altijd even goed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *